torstai 25. elokuuta 2016

Baskeri & Basso

Tehtaankadulle viime vuoden lopulla avattu Baskeri & Basso oli viime keväänä se ravintola, josta kaikki puhuivat ja jonne oli ihan mahdotonta saada pöytää. Ainakaan perjantai-illalle ja järkevään aikaan. Kuulin tarinoita siitä, kuinka ihmiset oikeasti valvovat puolille öin sinä päivänä, kun neljän viikon päästä olevan perjantain pöydät avautuvat varaukselle ja menevät heti. Itsekin kokeilin kerran ja totesin tarinan todeksi. Kauan siis vain toivoin pääseväni, mutta sitten kävi tuuri, pöydän varannut ystävä ei voinutkaan käyttää varausta, ja niin me suunnattiin yhtenä perjantaina ennen lomaa miehen kanssa syömään.

Suurin odotuksin tietenkin.


Korkea, teollisuushallin näköinen, hämärä sali avokeittiöineen oli tosi viehättävä, palvelu erinomaista ja tunnelma rento. Liitutaululle kirjoitetusta listasta valittiin kaksi kylmää alkupalaa, sitten risotto, pääruoka ja jälkkäri.

Kylmiä alkupaloja tuli pöytään siis neljä, ja me vähän niitä jaettiinkin.
Ja pakko sanoa, että ruoka oli kyllä kaiken odotuksen arvoista. Yksinkertaista ja raaka-aineisiin luottavaa, mutta tosi maukasta. Mä käyn äärimmäisen harvoin samassa paikassa useammin kuin kerran, kun Helsingissä on niin paljon kiinnostavia ravintoloita, mutta Basbasiin menisin tosi mielelläni uudestaankin. Itse asiassa ajattelin just tänään, että koitan varata heti aamusta pöydän neljän viikon päähän. Ei onnistunut, aamulla oli jäljellä pöytiä ainoastaan klo 16, 22,30 ja 23. 

Suosittelen kuitenkin lämpimästi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti