tiistai 10. maaliskuuta 2015

Bergga

Karhupuiston vanhan apteekin (ja sittemmin Makuunin) tiloihin avattiin viime vuonna kahvila Bergga. Berggasta saa paitsi kahvia ja lounasta, viikonloppuisin myös brunssia. Ja brunssille suuntasin minäkin pari viikkoa sitten.


Brunssia tarjoillaan viikonloppuisin kahdessa kattauksessa ja pöytävarausta suositellaan. Meilläkin pöytävaraus oli, mutta paljon ihmisiä myös tuli ja meni ilmankin. Suosittelen kuitenkin varaamaan, niin ei tarvitse ihmetellä mahtuuko istumaan, Bergga oli meidänkin vierailulla kokoajan täynnä.

Brunssilla on kaksi vaihtoehtoa, buffa tai buffa ja lämmin ruoka, joista me otettiin jälkimmäinen. Virhe. Buffa olisi nimittäin ollut meille ihan riittävä. Buffa oli aika pieni, mutta kaikki oli erinomaisia: bageleita lisukkeineen, hedelmiä, mehua, kahvia ja sen sellaista. Lämmin ruoka taas oli tavallaan vähän pettymys, mun lihaversio oli vähän mauton eikä siskon kasvisversiokaan ollut kuuleman mukaan erikoinen. Sinällään kummasakaan ei siis ollut mitään vikaa, mutta kuten aiemmin sanottu, buffa oli maukkaampi ja olisi ollut meille riittävä.


Hintaan kuului vielä jälkkärileivos tiskistä ja mun chilisuklaakakku oli ehkä koko brunssin kohokohta. Aivan ihana. Muitakin tosi hyvän näköisiä kakkuja oli tarjolla, eli luultavasti suuntaan jonain päivänä maistelemaan muitakin kakkuja.

Meidän brunssi maksoi 19 euroa ja ilman lämmintä ruokaa hinta olisi ollut 15 euroa. Hinta oli mielestäni erittäin kohtuullinen, tunnelma kiva ja buffa erittäin hyvä. Aion mennä itse toistekin, mutta lämpimän ruuan jätän kyllä väliin.2 kommenttia: