tiistai 13. tammikuuta 2015

Outlet-ostoksilla New Yorkissa

Palaan aina New Yorkista matkalaukut täynnä. Enkä varmasti ole ainoa, kuuleman mukaan Helsinki Vantaan lentokentän tullimiehetkin osaavat odottaa Finnairin suoraa lentoa ja koneesta täysien matkalaukkujen kanssa kotiutuvia matkustajia.

New York on kyllä ostosmatkailijan paratiisi. Jokaiselle löytyy varmasti jotain kaikissa hintaluokissa ja luonnollisesti amerikkalaiset merkit ovat tuntuvasti edullisempia kuin Euroopassa.

Erityisen edullisia ostoksia voi tehdä lukuisissa outlet-myymälöissä tai keskuksissa ja keräsin tähän postaukseen muutamia suosikkejani.

Vaikka Manhattaniltakin löytyy jos jonkinlaista ostospaikkaa, ykköskohde halpojen merkkivaatteiden etsijälle on ehdottomasti Woodbury Common Outlet. New Yorkin osavaltiossa sijaitseva, noin tunnin bussimatkan päässä oleva outlet on mielestäni ehdottomasti paras lähistöllä sijaitsevista outleteista ja lyhyelläkin matkalla kannattaa harkita käyntiä. Helpoiten Woodburyyn pääsee Port Authoritysta lähtevällä Grey linen turistibussilla ja matka maksaa 42 dollaria. Tällä hetkellä netissä näkyy olevan etukäteen ostetuille matkoille tarjous 32 dollaria. Busseja kulkee säännöllisin väliajoin ja etukäteisvarausta ei tarvitse tehdä, vaikka sitä kai suositellaankin. Itse en ole ikinä mitään varaillut, vaan mennyt vaan paikalle ja aina olen päässyt kyytiin.

Jos lähtijöitä on useampi, niin kannattaa harkita myös auton vuokraamista. Jo kahdelle hinta taitaa olla suunnilleen sama, ja saa mennä ja tulla omien aikataulujen mukaan. Reitti on helppo, esimerkiksi google mapsista printatuilla ohjeilla löytää hyvin perille.

Kannattaa liittyä Premium Outletien nettisivuilla Woodburyn VIP Clubiin, josta saa erilaisia alennuskuponkeja ja paksun alennusvihon (jälkimmäinen kuuluu myös bussimatkan hintaan). 


Manhattanilla kaikkien outlet-myymälöiden äiti on Century 21, joka sijaitsee downtownissa Ground Zeron vieressä. Viidestä kerroksesta löytyy kaikkea mahdollista, naisten, miesten ja lasten vaatteita ja kenkiä, laukkuja ja asusteita, kosmetiikkaa ja kotitavaroita. Alennukset normaalihintoihin on tuntuvia, parhaimmillaan varmaan 80 prosentin luokkaa. Täältä oon vuosien varrella tehnyt monia mahtavia löytöjä.

Century 21 avasi toisen liikkeen Manhattanille reilu vuosi sitten. Lincoln Squaren myymälä Upper West Sidella on selvästi pienempi, ja siellä kannattaa mielestäni piipahtaa lähinnä silloin, jos se sattuu osumaan muuten reitille.
Union Squaren eteläpäässä on muutama kiinnostava outlet, joista kaakkoiskulmassa oleva Nordstrom-tavaratalojen outlet Nordstrom Rack on uusin tulokas. Aina ruuhkainen ja kohtuullisen pieni, mutta valikoimaltaan mun mielestä kiva. Merkit on ehkä semisti parempia kuin outleteissa noin yleensä.

Union Squarelta löytyy myös konkkaan menneen Filenes Basementin tiloihin avattu kolmikerroksinen Burlington Coat Factory, jossa nimestä huolimatta myydään vaatteita ja kenkiä laidasta laitaan. 

Samasta sisäänkäynnistä mennään myös DSW-kenkäkauppaan, jossa kenkiä on hyllymetreittäin. Tai hyllykilometreittäin. DSW on kenkien suhteen ehdoton suosikkini, kaikkea löytyy lenkkareista ihan high end -merkkien korkkareihin.


Tällaisia suosituksia siis tällä kertaa. Onko teillä jotain muita vinkkejä? Tai omia suosikkeja?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti