maanantai 28. maaliskuuta 2016

Oasis of the Seas

Pääsiäisen pyhät on totaalisesti sekoittaneet mun pään ja hyvä niin, oon oikeastaan torstai-illasta asti nauttinut täydellisestä tekemättömyydestä, mikä onkin ollut erittäin ihanaa. Kerrankos sitä.

Tässä siis vihdoin ekoja kuvia meidän Karibian risteilyltä. Mehän oltiin viikko Oasis of the Seasilla, joka oli valmistuessaan maailman suurin risteilyalus. Ja taitaa olla vieläkin. Laiva on oikeasti ihan järisyttävän iso ja sen huomasi erityisesti satamissa, kun vierellä olevat laivat näytti pikkuruisilta meidän laivaan verrattuna.

Oasiksella on 16 kerrosta ja vaikka paljon on uutta, monet asiat on aika lailla samalla lailla kuin muillakin Royal Caribbeanin laivoilla. Promenadilta löytyy tutut kahvilat, Windjammer on omalla paikallaan laivan perällä ja aurinkokannet on kahdella ylimmällä kannella.

Laivalla on promenadin lisäksi kaksi uutta aluetta, vihreä Central Park ja Boardwalk. Kummallakin alueella on ulkoparvekkeet, jotka siis ovat laivan sisäpuolelle, mutta jotka ovat (toisin kuin vanhat promenadiparvekkeet) oikeasti ulkona.Allasalueet kahdella kannella kuten ennenkin, mutta varsinkin vain aikuisille tarkoitettu, katettu Solarium on kahdessa kerroksessa ja isompi kuin vanhemmilla laivoilla. Laiva oli ihana, mut 6000 matkustajan ja 2000 työntekijän keskellä aika ajoin oli ruuhkaisampaa kuin pienemmillä laivoilla. Vaikka kaikki toimikin kuin rasvattu, välillä ihmiset kyllä kasaantuu samoihin paikkoihin. Ekaa kertaa esimerksi jouduttiin muutamaan kertaan etsimään pöytää Windjammerista, kun aiemmin siellä on aina ollut tilaa. Mut johtuu ehkä osittain siitäkin, että ihmiset (me mukaanlukien) ei oikein tajunneet laivan kaikkia ruokailumahdollisuuksia :-) 

Meidän risteilyllä oli kolme maapäivää, Bahama, St. Maarten ja St. Thomas. Niistä lisää myöhemmin.


Vaikka täällä blogissa on ollut hiljaista, oon kuitenkin tässä taustalla miettinyt vähän blogin ulkoasua ja erityisesti kuvia. Sen seurauksena tän postauksen kuvat on vähän entistä isompia. Toivottavasti tykkäätte!

Ihanaa viikkoa!
4 kommenttia:

 1. Isommat kuvat on jees! Ei hitsi, Karibian risteily alkaa kiinnostaa enemmän ja enemmän.... Hiukan eri meininki kuin Tukholman risteilyillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Karibian risteilyt on kyllä omalla tavallaan mahtavia, lomia, joilla ei ole huolta huomisesta. Onhan se vähän sellainen epätodellinen maailma, mutta sellaisena kyl oikein toimiva!

   Poista
 2. Ai että, näitä kuvia oon odottanut! :) Mutta ehkä jopa vieläkin enemmän odottelen kommentteja satamapäivistä. Millaisia paikkoja olivat verrattuna aikaisempiin risteilykohteisiin/saariin? Kävittekö retkillä vai nautitteko ihan omatoimisesti kohteista? :)

  -Wingless

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Lisää on kyllä tulossa, mulla on kamala määrä kuvia vielä. Ja kiva et kohteet kiinnostaa, laitan mieleen ja yritän saada niistä jotain tänne pikapuoliin! Me ei tällä kertaa oltu millään retkillä, kierreltiin vaan ihan omin nokkinemme. Kaikki oli kyl tosi viehätäviä!

   Poista