maanantai 21. maaliskuuta 2016

Vinkkejä parempaan elämään

Näin loman jälkeen tuntuu kyllä joka ilta siltä, että rekka olisi ajanut yli. Niinpä oon tehnyt monta parannusta elämääni ja jaan ainakin osan niistä teidän kanssanne.


Näillä vinkeillä kohti valoisampaa tulevaisuutta:

1. Lopeta tyynynliinojen silittäminen. Ehkä ärsyttävin ja rasittavin homma ja aivan turhaan. Hyvin oon nukkunut ryppyisilläkin (vaikka edelleen salaa haaveilen mankelista ja ostaisinkin sen heti, jos se vaan jollain ilveellä mahtuisi tänne meidän kerrostalokaksioon).

2. Älä mene Ikeaan, kun matkalaukut on vielä viemättä kellariin ja asunto muutenkin kaaoksessa pyykistä ja muusta roinasta. Uudet matot ei kotiin tullessa ehkä enää ookaan niin hyvä idea.

3. Älä stressaa asioista, joilla ei ole oikeasti väliä. Mitä sitten, vaikka tavaroiden paikoilleen saaminen kestää viikon, kun pyykki ei kuivu yhtään nopeampaa, vaikka kuinka sitä mietit. Likaisella autolla ajaminenkaan ei ole vaarallista. 

4. Siivoa elämästäsi rasittavat ihmiset. Tutun tutut, jotka jatkuvalla syötöllä täyttävät facebook-feedin vaikka eläinsuojeluvideoilla, ovat rasittavia. Tärkeä asia, mutta ei kiitos, en halua ensiksi aamulla tai viimeksi illalla nähdä miten ahtaasti siat elävät tai mistä kananugetit tulevat. Kaikella on aikansa ja paikkansa ja liika on liikaa. Poista kavereista tai vähintäänkin piilota päivitykset. Elämänlaatu paranee välittömästi.

5. Siivoa kaappisi aina ennen lomaa. Aina. Varsinkin jos menet paikkaan, mistä tuut takaisin matkalaukut täynnä tavaraa. Kaiken sotkun keskellä on hyvin huojentavaa, jos uusille tavaroille on jo tilaa kaapeissa.

6. Syö mitä huvittaa. Lomalla tulee syötyä aina miten sattuu, eikä arkeen palaamista helpota yhtään se, että yrittää samaan hengenvetoon laittaa ruoka-asiatkin järjestykseen. Ensi viikollakin ehtii.

7. Tarkkaile lentotarjouksia sillä silmällä. Mikään ei oo ärsyttävämpää kuin se, ettei uutta lomaa ole näköpiirissä.

Onko teillä hyviä vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti