sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Täydellistä vaatekaappia metsästämässä

Oon tässä kesän korvilla tuskaillut taas vaatekaappini kanssa. Kaikki kaapit täynnä ja silti kuljen aina samoissa vaatteissa. Ja mitään kivaa ei ikinä löydy silloin kun tarvittaisiin. Perus. Konmarin pintapuolisen selailun ja taitteluvideoiden katsomisen jälkeen innostuin taas vähän tutkimaan, mitä internetillä on tähän ongelmaan tarjota.

Kapselivaatekaapeista on puhuttu vuosia, ja joskus jossain omituisessa mielenhäiriössä hetken luulin, et se ois mullekin hyvä juttu. Mut tuskin on, en missään nimessä haluaisi sulloa suurinta osaa vaatteistani jonnekin yläkaappeihin moneksi kuukaudeksi vaan sen takia, että loppuja olisi helpompi yhdistellä. Sitäpaitsi omalla tavallani oon varmaan koko kevään tätä toteuttanutkin, kun oon varmaan yhteensä käyttänyt just kolmeakymmentä helpointa vaatettani jatkuvasti.

Blogeja selaillessani törmäsin sit stylebook-nimiseen sovellukseen, jonne voi kerätä kuvat oman vaatekaapin sisällöstä ja sen jälkeen koota erilaisia asuja tai antaa sovelluksen tehdä niitä. Samalla sovelluksella voi koota inspiraatiokuvia, tehdä pakkauslistoja, merkata kalenteriin käytettyjä asuyhdistelmiä ja ties mitä muuta. Täydellistä.

Tai sitten ei. Asensin nimittäin sovelluksen perjantaina ja siitä asti oon tuskaillut kuvien kanssa. Koko Stylebookilla ei nimittäin tee yhtään mitään, jos siellä ei ole kuvia vaatteista ja se kuvien ottaminen onkin oma ongelmansa. Tai ei edes se kuvien ottaminen, vaan se, että saa niistä taustat häivytettyä niin että niitä voi oikeasti käyttää asuyhdistelmien pohjana.
Jossain ohjeissa neuvottiin, että kannattaa aloittaa ottamalla kuvat eniten käyttämistään asuista ja kasvattaa kuvakokoelmaa pikkuhiljaa. Ja niin mäkin suunnittelen tekeväni, muuten urakka tuntuu aivan liian suurelta. Toinen vaihtoehto on etsiä netistä (tai sovelluksen shop-osiosta) uusimpien vaatteiden kuvia ja käyttää niitä ja tätäkin oon nyt viikonloppuna tehnyt.
En nyt vielä tiedä, onko tässä mitään järkeä, mutta hauskaa tolla on leikkiä. Ja ehkä jonain päivänä saan tosta jotain hyötyäkin, haaveilen nimittäin edelleen siitä, että joskus pääsisin siihen pisteeseen, että muistaisin edellisenä iltana suunnitella, mitä seuraavana päivänä laitan päälle.

Onko teillä kokemusta tästä tai vastaavista sovelluksista? Onko näistä oikeasti apua?

Näissä merkeissä ihanaa juhannusviikkoa! Mulla on enää 4 työpäivää ja sit alkaa loma, hurraa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti