sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Bahama

Karibian risteilyllä kohteet voi jakaa mun mielestä kolmeen ryhmään:
Ensinnäkin on risteily-yhtiöiden omia rantoja ja saaria, Royal Caribbeanilla ainakin Labadee (Haiti) ja CocoCay (Bahama). Rantakohteissa on tarkoitus viettää rantapäivää, aktiviteetit rajoittuu pääsääntöisesti ihan vaan rannalla makoiluun ja laivayhtiön tarjoamaan lounaaseen. Sinällään tykkään kyllä näistäkin, kunhan vaan tietää, että näissä ei ole mahdollista nähdä oikeasti paikallista elämää tai mitään nähtävyyksiäkään.

Toinen ryhmä on mun mielestä ehdottomasti tylsin eli laivayhtiöiden rakentamat kohteet. Yleensä ne sisältää pienen alueen sataman vieressä, jossa on jotain rihkamakauppoja, verovapaita alkoholiliikkeitä ja sen sellaista. Alueelta ei voi tai kannata poistua ja jos marakassien ja avaimenperien ostelu tai baarissa istuminen ei kiinnosta, näissä paikoissa ei juurikaan ole mitään tekemistä. Paitsi tietysti laivayhtiön ylihinnoiteltuja retkiä paikallisille vesiputouksille. Tähän ryhmään kuuluu ainakin Falmout (Jamaica) ja Costa Maya (Meksiko).

Kolmas ryhmä on sit oikeat kaupungit tai rantakohteet ja tällä kertaa meidän risteilyn kaikki maapäivät osui tähän ryhmään. Meillä oli ekana Bahaman Nassau, sit Charlotte Amelie (St. Thomas) ja Philipsburg (St. Maarten).

Tässä muutama kuva Bahamalta. Pieni ja viehättävä Nassau oli meidän eka kohde ja maisemat hytin parvekkeelta satamassa oli ehkä koko matkan kuvauksellisemmat. 

Näiden kuvien merkeissä ihanaa viikkoa!

2 kommenttia:

 1. Wau! Onpa värikkäitä rakennuksia. Sun kuvia katsoessa tulee aina matkakuumetta :) Onko dollarit käypää valuuttaa noissa kohteissa vai joutuiko joihinkin vaihtamaan valuuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista!
   Yleensä noissa kaikissa kohteissa käy dollari. Tai ainakin kaikissa niissä on käynyt, missä oon ollut. Pieniä seteleitä tosin kannattaa varata mukaan, ettei joudu ottamaan vaihtorahoja paikallisessa valuutassa :-)

   Poista