torstai 31. joulukuuta 2015

2015

Vuoden vika päivä. Taas! Katsoin juuri viime vuoden vikaa postausta, ja siellä ihmettelin ihan samaa asiaa kuin nytkin, eli sitä, miten vuodet nykyään menee niin kamalan nopeaa vauhtia. Vanhuus ei tule yksin näköjään. Tämä vuosi on kaikkineen ollut pääsääntöisesti kiva, vaikka kaikenlaista omituistakin on mahtunut mukaan. Vaikka en yleensä ole ollenkaan stressaavaa sorttia, viime vuoden aikana on ollut tilanteita, joissa on hermot kiristyneet luvattoman paljon. Onneksi mies on pitkäpinnainen ja osaa pääsääntöisesti sanoa oikeat sanat silloin, kun itse käärmeen kärsivällisyydellä haluaisin asioiden tapahtuvan oman pääni mukaan just heti eikä joskus :-) Siinä missä monille ikä tuo lisää kärsivällisyyttä, itselläni taitaa olla toisinpäin, nykyään kestän äärimmäisen huonosti kaikenlaista jahkailua.Syksyn tapahtumat täällä Suomessa ja maailmalla mietityttävät kyllä edelleen kovasti. Tähän liittyen oon miettinyt kamalasti sitä, mihin tää maailma on menossa ja pystynkö itse siihen vaikuttamaan. Lisäksi oon herännyt siihen todellisuuteen, että työvuosia on edessä vielä älyttömän paljon ja jonkinlaisia tulevaisuuden suunnitelmia vanhuuden varalle pitäisi tehdä. Varsinkin, kun en oikeasti tiedä, haluanko tätä samaa hommaa tehdä vielä vuosikymmeniä. Pyörittelen siis päässäni erilaisia vaihtoehtoja ja sitä, miten saataisiin meidän perheen toimentulo turvattua jossain vaiheessa vähän vähäisemmälläkin työnteolla. Ja tuskin oon tän ajatuksen kanssa yksin, kovin moni muukin tuntuu miettivän sitä, uskaltaako oravanpyörästä hypätä. Omalla kohdalla kyllä tuskin mitään radikaalia tämän suhteen tapahtuu lähivuosina, mutta hyvähän se on miettiä vaihtoehtoja.Vuoden kohokohtia ovat kyllä ehdottomasti olleet kaikki mahtavat matkat. Vaikka tykkään olla himassakin, eikä tavallisessa arjessa oo mitään vikaa, on sekin kyllä ihanaa, kun välillä saa lähteä matkalaukkujen kanssa lentokentälle vailla huolta huomisesta. Tänä vuonna ollaan reissattu kyllä aika paljon, oon ollut lomalla jenkeissä kolme kertaa, kesällä oltiin Balilla pari viikkoa ja lisäksi ollaan tehty muutama pienempi matka. Laskin, et oon lentänyt 28 lentoa, joka on kyllä paljon, mut osa oli kyllä työmatkoja.Uuden vuoden lupauksia en tänäkään vuonna ajatellut tehdä, mutta (kuten viime vuonnakin) toivon, et liikkuisin enemmän ja  löhöilisin kotona vähemmän. Lisäksi toivoisin, että oppisin vihdoin suunnittelemaan ajankäyttöäni paremmin. Suuret on toiveet siis.

Ja hei: oon kovasti miettinyt viime aikoina myös sitä, mihin suuntaan tätä blogia haluan ensi vuonna viedä. Olisi siis mahtavaa, jos jaksatte kertoa, millaisia juttuja erityisesti haluatte lukea tai mitkä on ihan turhia. Ja muistattehan, että mut löytää nykyään myös Instagramista.

Ihanaa uutta vuotta! 

8 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta Sinullekin! :)

  Matkajuttujen perässä taisin alunperinkin löytää blogiisi, joten ne ovat ehdottomasti suosikkeja! Ja kuka nainen nyt saisi tarpeekseen laukkujen, kenkien ja korujen katselusta ;)

  Oravanpyörästä hyppääminen oli minulle vuoden 2015 teema. Lopetin 12h työpäivät yrittäjänä ja päädyin aivan eri alan osa-aikatöihin. Vaikka en olekaan enää ns. kutsumusammatissani, niin en voisi olla tyytyväisempi päätökseeni! Jos kohta rahaa onkin vähemmän käytettävissä, niin vapaa-ajan lisääntyminen ja oman jaksamisen parantuminen korvaa kyllä menetetyt varat moninkertaisesti! Ja onhan se nyt mukavaa nähdä välillä aviomiestäkin ;)

  Tsemppiä asioiden pähkäilyyn, kaikenlaisia eri vaihtoehtoja on mukavempi pohtia kun päätöstä ei ole pakko tehdä minkään tietyn ajan sisällä :)

  -Wingless

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ja todella kiinnostavaa kuulla alanvaihdosta! Fanitan ihan täysillä ihmisiä, jotka uskaltavat tehdä rohkeita ratkaisuja elämässään, erityisesti tavoitellen parempaa elämää, mitä se kellekin sit merkitsee. Ja yrittäjän puolisona tunnistan kyllä noi 12 tunnin työpäivät.

   Itsehän en ole tippaakaan uraihminen, mutta oon sattumien summana päätynyt alalle ja ammattiin, jossa kollegat on poikkeuksetta hyvin ura-orientoituneita. Tykkään kyllä paljon duunistani, mutta se on oikeasti vaativaa ja välillä raskastakin. Ja sen takia oon viime aikoina herännyt siihen, että en välttämättä jaksa enkä halua vielä vuosikymmeniä antaa työlle niin paljon, vaikka tuskin olen mitään radikaaleja ratkaisuja lähivuosina tekemässä. Tai mistäs sitä tietää.

   Kiinnostavia pohdintoja nää kyllä on!

   Poista
 2. Mahtavia kuvia! Ja hyvää alkanutta vuotta! Matkajutut on kyllä eniten ainakin mun mieleen!
  T. Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ja ihanaa kuulla, et matkajutut ei kyllästytä, joskus kun itse mietin, et pitäis kirjoittaa enemmän ihan tavallisista asioista. Ja matkajuttuja tulee kyl lähiaikoina, kunhan saadaan talviloman kuviot selviksi!

   Poista
 3. Matkajutut on myös mulle kiinnostavimpia. Erityisesti sun USA:n reissujen jutut ja kuvat on itselleni niitä odotetuimpia. Toki kaikesta muustakin on kiva lukea.

  Kiitokset muuten siitä, että jaksat laittaa runsaasti kuvia. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Ja ihanaa, et tykkäät lukea jenkkimatkoista, niistä kun taitaa olla täällä eniten juttuja!

   Hyvää uutta vuotta myös!

   Poista
 4. Hei,
  En olekaan aikaisemmin kommentoinut blogia, mutta löysin tänne etsiessäni matkajuttuja USA:sta. Oletteko reissanneet muualla itärannikolla Jenkeissä kuin nykissä? Itseä kiinnostaisi reissut esim Bostoniin ja Washingtoniin, mutta mietin että onko järkeä lähteä lasten kanssa.. Mutta mahtavia lomakuvia sulla, täytyy oikein ajan kanssa katsella! Hyvää uutta vuotta!
  -Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, et löysit tänne! Me ollaan ollaan oltu itärannikolla ehkä 25 kertaa, mut useimmin Nykissä. Bostonissa en oo ikinä käynyt (vaikka monesti oon suunnitellut), sit ollaan oltu kerran Washingtonissa ja muutaman kerran Atlantic Cityssä. Niin ja kerran ajettiin Buffalon kautta Torontoon.

   Meillähän ei ole lapsia, joten en ehkä osaa kauheen hyvin sanoa, kuinka paljon esim Washingtonissa on lasten kanssa tekemistä. Paljonhan siellä on nähtävää kyllä ja yleisesti ottaen jenkit kyl suhtautuu lapsiin tosi ystävällisesti, että jos kiinnostaa muuten, miksei! Voisin laittaa tän korvan taakse ja koittaa kaivella arkistoista ainakin vähän Washingtonin kuvia!

   Ihanaa uutta vuotta myös!

   Poista