perjantai 27. marraskuuta 2015

One world observatory

Meillä oli Nykin lomalla ainoastaan yksi etukäteen suunniteltu ohjelmanumero. Vaikka oon ollut Nykissä monta kertaa, ja käynyt sekä Empire State Buildingissa että Top of the Rockissa muutamaan kertaan kummassakin, en oo koskaan päässyt ihailemaan Manhattania eteläsuunnasta. Aiemminhan WTC:n etelätornissa oli näköalatasanne, mutta sinne en koskaan ehtinyt.

Uuden World Trade Centerin observatory deck aukesi viime toukokuun lopulla ja päätettiin jo hyvissä ajoin varata liput. Hitusen verran kyllä jännitystä ja ahdistustakin aiheutti edellisen viikon Pariisin terrori-iskut ja sitä kautta tiukentuneet turvatoimet, mutta muuten vierailu oli tosi kiva. Ja maisemat hienot.

Ennen näköalatasanteelle menoa meille näytettiin lyhyt video.

Näköalatasanteelta aukeni näköalat joka suuntaan ja lasien takaa päästiin ihailemaan maailman hienointa skylinea ja tuttuja maanmerkkejä. Ja hienoilta ne näytti etelästäkin, vai mitä?2 kommenttia:

 1. Tämä näköalatasanteille kiipeäminen on ehkä pahin "pakollinen" nähtävyyskokemus mitä onkaan! Varsinkin kun on taipumusta korkeanpaikankammoon ja sen lisäksi on 100% varma, että terroristit räjäyttää Eiffel-tornin JUST silloin ku me ollaan siellä ylhäällä... Siltikin niissä aina pitää käydä! :D Ja ihan hyvin on mennyt tähän asti kun on pitänyt katseen horisontissa, eikä mene liian lähelle reunoja. Upeita kuviahan sieltä saa! Ja tosiaan hauska kun näkymät vähän eri suunnasta kuin yleensä. Tuossa siltakuvassa muuten näkyy Brooklynin puolella meidän tuleva asunto.. heti kun löytyy ylimääräiset 18 000 000$ ;) http://www.corcoran.com/nyc/Listings/Display/2546956

  Kiva että olet takaisin "online"! Vahingosta viisastuneena tallensin nyt blogin selaimen bookmarkkeihin ja laitoin instagram-tilin seurantaan. Terveisin @sidlaiskiainen :)

  -Wingless

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee bookmarkille ja Instagramille! Vaikka välillä keittiön jakkaralla hirvittää, noi korkeat näköalapaikat ei musta oo yhtään pelottavia. Ne on jotenkin niin korkeella, että en tajua pelätä :-) Mut täytyy kyllä tunnustaa, et vähän normaaliakin enemmän mietitytti nousta tonne, kun Pariisi oli niin lähellä. Turvatarkastuksen jälkeen käveltiin hisseille sellaista kallioseinäistä käytävää ja siinä muistelin miehelle, et täähän on ihan niinkuin siinä yhdessä WTC-leffassa, missä ne poliisit jäi sortuvan tornin alle jumiin. Mies sit muistutti, että ei ehkä ihan paras ajatus tässä vaiheessa :-)

   Ja jestas mikä asunto! Tavotteitahan aina olla pitää!

   Poista