maanantai 17. elokuuta 2015

Tanah Lot

Länsi-Balilla sijaitseva Tanah Lot on yksi Balin tunnetuimmista temppeleistä ja siten myös turistikohteista. Ja siltä siellä näyttääkin, merestä nousevan temppelin ympärille on kasvanut varsin mittava turistisirkus kaupustelijoineen. 

Tanah Lot on paikka, jossa oon suunnitellut käyväni jo parilla edellisellä Balin reisulla, mutta molemmilla kerroilla se on jostain syystä jäänyt. Nyt viimein päästiin paikallekin ja ihan ohjeiden mukaan, iltapäivällä lähdettiin niin että ehdittiin vähän kierrelläkin temppelialuetta ennen auringonlaskua.


Alueella on useita temppeleitä, mutta kuuluisin on merestä nousevalla kalliolla. Laskuveden aikana temppelille pääsee kävelemään ja luolassa (jonne alla olevassa kuvassa ihmiset jonottavat) pappi siunaa kävijöitä pyhää vettä roiskutellen ja riisiä otsaan painamalla. Itse temppeliin ei turisteilla ole asiaa.
Väkeä auringonlaskun lähestyessä on tosi paljon ja kaikenlaista oheisohjelmaa kaupustelun lisäksi on runsaasti. Itse jätin väliin kuvaukset käärme olkapäillä.
Rannan puolella kallioisen jyrkänteen reunalla on ravintoloita, joissa voi ihailla auringonlaskua.


Meidän vierailun aikaan oli vähän pilvistä, joten auringonlasku ei ollut niin hieno kuin se parhaimmillaan kai voisi olla. Hienot oli näkymät silti.


Lepakkojakin nähtiin.
Kaikkineen Tanah Lot oli kyllä mieleenpainuva kokemus ja varmasti paikka, jossa kannattaa retkellä käydä. Maisemat olivat hienoja ja meren keskeltä nouseva temppeli vaikuttava, vaikka kaiken kaikkiaan yleinen markkinahumu oli ehkä vähän rasittavaa. Mutta kun sen etukäteen tietää ja osaa siltä sulkea silmänsä, suosittelen kyllä vierailemaan, jos tilaisuus tulee. Eikä se t-paitojen ja patsaiden (ja kaiken siltä väliltä) myynti niin kovin harvinaista ole muissakaan suosituissa turistikohteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti