torstai 21. toukokuuta 2015

Pesukone

Meidän pesukone hajosi. Tai ei tavallaan hajonnut, mutta hermostuin lopullisesti siihen, että kone pesi ja erityisesti huuhteli miten sattuu, ja se, että jouduin jatkuvasti pesemään ohjelman toistamiseen ilman pesuainetta (koska pelkkä huuhtelu ei toiminut). 

Niinpä käytiin viime viikolla hakemassa uusi kone. Käytiin ensin yhdessä kodinkoneliikeessä, jossa myyjät keskittyivät rupattelemaan keskenään ja pesukoneiden lähistöllä oleileva mies rämppäämään kännykkäänsä, joten hetken kiertelyn jälkeen lähdettiin pois. Ja mä kun luulin, että kodinkoneliikkeet olisivat kiinnostuneita asiakkaista, varsinkin kun nettitilaaminen on nykyään niin kovin yleistä. Sitä muuten harkitsin itsekin, mutta koska en tajunnut teknisistä tiedoista mitään, halusin käydä oikeassa liikkeessä ja kuulla myyjiltä vastaukset tärkeisiin kysymyksiin. Kuten pesuaikojen säätämiseen.

Päädyttiin sitten Giganttiin, jossa super-ystävällinen miesmyyjä esittelikin meille koneita, osasi vastata mun kysymyksiin ja näytti mulle kädestä pitäen miten kone toimii. Kaupathat siitä tuli. Ja tänään meille muutti uusi kone. Oi onnea! 

Olin oikein säästänyt lakanpyykkiä tätä varten, mutta yllättäen koneen edessä menikin sormi suuhun. Kamalasti kaikkia nappeja ja myyjäpojankin opetukset oli hävinneet päästä. Joten kuten osasin sit ohjeiden kanssa laittaa koneen pyörimään, mutta kaikki hienoudet on kyllä vielä ihan hämärän peitossa. Kuten pesuajan säätäminen. Mutta kai sekin jossain vaiheessa selviää tai sit meen uudestaan käymään Gigantissa et myyjäpoika saa pitää mulle tukiopetusta. Kovin monimutkaisia nämä nykyajan koneet!


Pesukoneen lisäksi ollaan viime päivinä mietitty, että lähdettäisiinkö sittenkin jonnekin kesälomalla. Ehdittiin jo päättää, että ollaan loma Suomessa, mutta nyt ollaankin vähän tultu katumapäälle.  Niinpä ollaan selattu jo pari päivää lentoja ja ihmetelty, että saataisko jostain jollain järkevällä hinnalla Aasian lennot. Meillä on vaan pari viikkoa yhteistä lomaa, joten sen pidemmäksi aikaa ei ehditä, mutta olisihan sekin kiva. Joten ans kattoo, jos löydettäisiin jotain kivaa järkevään hintaan. Jännittävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti