sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Ikiliikkuja

Olen keksinyt ikiliikkujan. Se kulkee väliä meidän keittiö-parveke.

Kirjoitin aiemmin siitä, kuinka meidän jääkaappi on muuttunut kovin omituiseksi ja käy kokoajan. Enteili mielestäni kaapin hajoamista, varsinkin kun lämpötilan säädin ei toiminut. Jääkaapissa lämpötila oli milloin nollassa, milloin viisi astetta enemmän huolimatta siitä, millä tasolla lämpötilan säädin oli. Tästä säikähtäneenä etsin meille uutta kaapia. Mutta mutta. Meidän jääkaapin tila on hankalan kokoinen, ensinnäkin se on aika kapea ja lisäksi siihen mahtuu normaalia matalampi kaappi. Jenkkikaapit ovat liian matalia, suurin osa jääpakastinkaapeista taas liian korkeita. Onneksi kuitenkin löysin sopivan kaapin, mutta toimitukset alkoivat vasta tammikuun puolenvälin jälkeen ja tilauksen tehtyäni toivoin, että vanha kaappi kestäisi siihen asti, että uusi ehditään toimittaa eli viikon päästä maanantaihin.

Kuinkas sitten kävikään. Eilen huomasin, että jääkaappi on selvästi liian lämmin ja siirsin tavarat parvekkeelle. Tänään jääkaappi on vielä lämpimämpi, 12 astetta, vaikka edelleen käy kokoajan. Pakastin toimii vielä normaalisti, mutta pahaa pelkään, että senkin hajoaminen on ajan kysymys.

Ja se ikiliikkuja olen mä. Välillä keittiö-parveke. Vaikka matka on kohtuullisen lyhyt, on sitä saanut tänään rampata ihan riittävästi. Ja lisää vaikeuskerrointa on tuonut kiristynyt pakkanen: eilen ruokatavarat oli ihan muovilaatikossa meidän parvekkeella olevan puisen säilytyslaatikon sisällä, mutta tänään vuorasin muovilaatikon sanomalehtipapereilla ja pyyhkeillä jäätymisen estämiseksi. Nyt pimeällä ruokien kaivelemiseen liittyy erityistä jännityskerrointa. 

Että saas nähdä onko kahvimaito aamulla jäässä. Jännittäviä aikoja.


2 kommenttia:

 1. Auts! Koska saatte uuden jääkaapin?
  e

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens maanantaina pitäis tulla. Nythän ollaan tavallaan taas voiton puolella, kun ulkona mittari on nollassa eikä tarvi pelätä tavaroiden jäätymistä. Jännitävää tää elämä :-D

   Poista