maanantai 8. joulukuuta 2014

Talviloma

Kaiken tän koulukiireen keskellä oon tajunnut, että nyt on oikeesti joulukuu ja kai meidän pitäisi pikkuhiljaa miettiä, halutaanko lähteä jonnekin talvilomalla. Tai siis halutaan, mutta että minne. Sinälläänhän tässä aikataulussa ei ole mitään omituista, viime vuosina on ollut pikemminkin sääntö kuin poikkeus, että kaikki lomasuunnitelmat jää viime tippaan.


Speksit on samat kuin yleensäkin: ois kiva mennä jonnekin, missä on lämmintä ja minne pääsisi kohtuullisen helposti (tai ainakin aikaero olisi siedettävä). Mulla on talvilomaa se normaali viikko, mutta saan siihen muutaman päivän puristettua päälle ylitöillä ja viikonloppuhommilla.


Ollaan monta kertaa oltu talvella Karibian risteilyllä, ja se onkin ihana ja helppo ratkaisu. Ei tarvi kuin lennot lähtöpisteeseen ja kaikki muu on valmiiksi suunniteltu. Tänä vuonnakin se ois varmaan hyvä ja helppo vaihtoehto, mutta katselin laivoja ja reittejä ja jotenkin sellaista meille heti sopivaa ei löytynyt. Ongelma on lähinnä se, että kaikki reitit sopivan pituisissa matkoissa on sellaisia, mitkä ollaan jo tehty ja jotenkin tuntuisi supertylsältä kiertää sama rundi, vaikka toisaalta risteilyllä just laivalla olo on parasta. Mut kiva olisi nähdä uusiakin paikkoja. Yhden kiinnostavan risteilyn bongasin, mutta siinä olisi lähtö Puerto Ricosta ja se taas olisi hankalampi lentojen suhteen.


Ollaan oltu parin vuoden sisällä muutaman kerran kaukoidässä, ja luulen että se suunta on nyt pois laskuista. Thaimaassa oltiin kesällä, joten sinne ei nyt ainakaan olla heti uudestaan menossa ja lentojen pituuden takia pidemmällä olevat kohteet ei näin lyhyelle lomalle oikein käy.


Tällaisia pohdintoja siis tänään. Kovin on taas vaikeeta :-)

Onko teillä hyviä suosituksia?





2 kommenttia:

  1. Milloin olisitte lähdössä?
    T. Karoliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin on vielä vähän epäselvää :-) Luulisin, että jossain vaiheessa helmikuussa, mutta ei olla vielä mietitty tarkemmin, eikä vertailtu kalentereita. Mutta kunhan tässä päästään mietinnöissä edes vähän eteenpäin, pitää varmaan seuraavaksi lyödä aika lukkoon. Hyvin alkutekijöissä ollaan siis :-)

      Poista