torstai 18. joulukuuta 2014

Jouluhommia

Tunnustan: mä en oo oikeastaan yhtään jouluihminen. Vapaapäivät on jees ja jouluruokakin on ihanaa, mutta ylenpalttisesta koristelusta ja järjettömästä romun haalimisesta en innostu missään määrin. Niinpä meillä ei näy joulukoristeita (ehkä pari jotain sukulaislasten tekemää, mutta siinä kaikki), eikä miehen kanssa olla vuosiin ostettu lahjojakaan toisillemme. Tai tavallaan ostetaan, kun ollaan yhdessä päätetty, että käytetään lahjarahat matkoihin tai muuhun yhteiseen tekemiseen eli tavallaan ne on sit niitä lahjoja. Meille tää järjetely on sopinut tosi hyvin ja samalla vältetään ylimääräisen ja mahdollisesti ei mieluisan tavaran kertyminen, kun säilytystilaa on tosi rajallisesti.


Silti en ole mikään joulun vihaajakaan. Musta on ihanaa (ja aivan liian harvinaista) kokoontua koko perheellä saman pöydän ääreen, syödä pitkän kaavan mukaan ja katsella lasten iloa ja innostusta. Ja lahjojakin ostan, mut nimenomaan niille lapsille. Se jännitys ja ihmettely ja joulupukin odottelu on näin aikuisenkin näkökulmasta riemukasta seurattavaa ja tosi mielelläni itsekin ostan omat paketit pienten iloksi.


Onni onnettomuudessa on se, että mun sisko on mahtava ruuanlaittaja ja innokas järjestelijä ja kyläänkutsuja, joten sen ansiosta päästäänkin vuosittain koko konkkaronkka samaan paikkaan joulua viettämään. Ja rehellisyyden nimissä on sanottava, että meille ei kymmenpäinen ryhmä edes mahtuisi syömään, näin kerrostalokaksiossa kun tilaa on rajallisesti ja ruokapöytääkin mahtuu yhtäaikaa maksimissa neljä ihmistä.


Koristeet kuvissa ei siis oo meiltä kotoa, vaan Amsterdamissa marraskuussa otettuja :-)

Eilen kävin kaupungilla ja tein ne muutamat jouluostokset, kuten siskontytön toiveen, huppupyyhkeen. Lauantaina meille saapuu leipuri, kun pikkutytöstä asti meillä joka joulun alla leipossa käynyt kummityttö tulee pipareita tekemään. Supermahtavaa siis!

Muutama päivä on vielä duunia ja sen jälkeen odottaa muutama vapaapäivä. Ihanaa joulunodotusta siis!

2 kommenttia:

  1. Ihania joulukuvia! Ja liikuttavan ihana toi pyyhe! Hyvää joulua!
    T. Laura

    VastaaPoista