keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Vapaailta

Mikään ei tuo piristystä synkkään päivään niinkuin vapaailta, oma sohva ja nippu amerikkalaisia muotilehtiä.


Viikko on sujunut vähän vauhdilla, kun mulla on perjantaina tokan opiskelutehtävän palautus ja oon sen kanssa tässä taistellut jo muutaman päivän. Sinällään opinnot sujuu ihan aikataulussa, mutta duunin kanssa yhdistettynä tää on kyllä aika iso paketti. Vaikka oonkin etäopiskelija, opinnot ei oo mitenkään sivutoimisia, vaan ekan syksyn opiskeluihin kuluva laskennallinen aika on muistaakseni 200 tuntia. Paljon on siis hommia.

Tänään päädyin kuitenkin pitämään vapaaillan, ja omalla sohvalla on kyllä ollut ihanaa :-) Huomenna jatkan taas kouluhommien kanssa, perjantaina oon menossa ulos syömään ja sunnuntaina lähden Amsterdamiin muutaman päivän duunimatkalle. Paljon siis kaikenlaista tulossakin!

Kivaa keskiviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Heippa! Kommentti kuuluisi ehkä ennemminkin jonkin New York postauksen alle, mutta tulipa mieleen seuraavanlainen kysymys: oletteko koskaan reissuillanne vierailleet niissä vähän "epämääräisemmän" maineen omaavilla alueilla Harlemissa tai Bronxissa(?) ? Ovatko oikeasti turvattomia vai uskaltaako käydä esim ravintoloissa joita tuntuvat kehuvan ruokaohjelmissa jne?

  Ja muutenkin ihan mielenkiinnosta, onko teille koskaan sattunut reissuilla uhkaavia tilanteita tai oletteko eksyneet alueille, jossa tulee itselle turvaton olo?

  Jaksamista opiskelujen ja työn yhdistämiseen! Ei taatusti ole aina helppoa varsinkaan näin kaamosaikaan... Nimimerkillä muutama vuosi sitten töitä, jatkokoulutusta ja yrityksen perustamista samaan aikaan :)

  -Wingless

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Eikä haittaa yhtään minkä postauksen alle näitä laittaa :-)

   Mulla ei kauheasti ole kokemusta oo kokemusta Harlemista tai Bronxista, vaikka olen kyllä molemmissa käynyt. Yleisesti ottaen New York siistiytyi paljon Rudy Giulianin pormestarikaudella, joten mielestäni kyllä helpommin siellä nyt uskaltaa päiväsaikaan pyöriä alueella kuin alueella. Tietysti omaa järkeä kannattaa käyttää ja jos jostain paikasta tulee inhottava tunne, poistua takavasemmalle.

   En osaa tarkemmin sanoa, että mitkä alueet on niitä, mitä tuolla kannattaa välttää, mutta itse kyllä varmaankin menisin ainakin katsomaan, jos jonkun kiinnostavan ravintolan löydän. Katsoisin reittiohjeet sillä lailla tarkkaan, että osaisin metrosta suunnistaa suoraan paikkaan, ja yrittäisin muutenkin näyttää mahdollisimman vähän turistilta. Tosin ihonväri noissa paikoissa kyllä monesti paljastaa, mutta itsevarma käytös auttaa kyllä. Jos epäilyttää, niin ottaisin taksin suoraan ravintolaan, katsoisin tullessa ympäristöä ja päättäisin sitten tuunko taksilla myös takaisin.

   Niin ja isoihin massatapahtumiin (kuten vaikka Yankees-stadiumille pelipäivinä), uskaltaisin kyllä mennä ihan ilman sen kummempia kommervenkkejä.

   Meillä ei ole ollut ikinä mitään erityisen uhkaavia tilanteita. Joskus joku koditon on tullut juttusille ja ne voi olla ehkä vähän epämiellyttäviä tilanteita, mutta ei uhkaavia. Oon joskus jostain lukenut vinkin, että taskussa kannattaa pitää erikseen jotain pieniä rahoja, et tällaisessa tilanteessa voi antaa niitä, eikä tarvi koko lompakkoa kaivaa esille ja se on kyllä ollut mulle toimiva konsti.

   Kiitos tsemppeistä, niitä kyllä tarvitaan! Ja hyvää syksyn jatkoa!

   Poista