keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Valkoinen, hetero, kristitty nainen

Kerroin täällä aiemmin tänä syksynä muuttuvista kuvioista ja opintojen aloittamisesta. Ja nyt kaikki on jo ihan nurkan takana!

Mun eka opintojakso nimittäin on jo ensi viikolla ja matkustan Englantiin tulevana sunnuntaina. Ekan jakson opintomateriaalit tuli kuriirilla duuniin viime viikolla ja niitä selaillessani iski hetkellinen epätoivo: puhelinluettelon paksuinen kirja oli täynnä kaiken maailman kaavoja ja kaavioita, joista ensi silmäyksellä en tajunnut yhtään mitään. Sain kuitenkin itseni rauhoitettua sillä ajatuksella, että ei noita tarvikaan vielä osata, vaan oon vasta opettelemaan menossa.

Rekisteröidyin myös yliopiston tietojärjestelmään ja samalla sain kokemuksen Englannin rekisterisysteemeistä: henkilötietojen ohella kysyttiin paitsi sukupuolta, myös rotua, seksuaalista suuntautumista ja uskontoa. Kaikenlaista. 

Samalla näin myös listan tulevista opiskelukavereistani ja nimien perusteella ihmisiä on eri puolilta maailmaa. Ja yliopiston sähköpostiin oli tullut kutsu uusien opiskelijoiden bileviikonloppuun ja johonkin kansantanssi-iltaan. Molemmat jää kyllä väliin, kun oon tosiaan etäopiskelija eli paikalla vaan rajoitetusti (kansantanssi ois jäänyt väliin kyllä muutenkin). Mut jotenkin omituista, kun näillä vuosilla yhtäkkiä oon oikea opiskelija ja silti kohauttelen olkapäitä näille opiskelijariennoille, joihin edellisellä kierroksella osallistuin vielä nuoruuden innolla.

Vielä pari pre readia lukematta, joten kiirettä pitää loppuviikonkin, mielellään kun menisin ekaa kertaa paikalle hyvin valmistautuneena. Lisäksi mulla on yksi verkkotutorial suorittamatta, ja se onkin huomenna ohjelmassa. Ja tietenkin duunissakin on kiireinen viikko, joten moneen paikkaan saa lähipäivinä revetä.

Jännittäviä aikoja siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti