maanantai 15. syyskuuta 2014

Railay Beach

Yksi maisemiltaan mahtavimmista kohteista meidän kesän Thaimaan lomalla oli Railay Beach. Krabin maakunnassa sijaitseva Railay on mantereella sijainnistaan huolimatta saavutettavissa vain veneellä, koska niemenkärki on korkeiden kivimuodostemien ja metsän rajaama.


Ao Nangista pääsee Railayn länsipuolelle, Krabista itäpuolelle. Meidän  alkuperäinen suunnitelma oli yöpyä tuolla pari yötä, mutta todettiin matkanteko matkatavaroiden kanssa liian haastavaksi ja tyydyttiin päiväretkeen. Pitkähäntäveneille ei nimittäin ollut ainakaan länsipuolella (josta me tultiin) laituria, vaan veneestä hypättiin noin polviin ulottuvaan veteen ja kahlattiin loppumatka.


Länsi- ja itäpuoli eroavat maisemiltaan selvästi, lännessä on hiekkaranta, ravintoloita ja ylipäätään paljon turisteja ja elämää. Itäpuolelta taas Railayn ranta on mangroven vallassa eli siellä ei mutapohjaiseen veteen kauheasti tee mieli edes mennä.

Railaylla ei ole autoja, joten käveltiin ensin itäpuolelle ja sieltä Phra Nangille.
Phra Nang on valittu yhdeksi maailman kauneimmista rannoista. Ja mahtava se maisemiltaan olikin! Tosin on kyllä sanottava, että ranta oli loppujen lopuksi yllättävän pieni ja kapea, ja isoimmat aallot kyllä kastelivat rantapyyhkeet!

Railaylla voi kalliokiipeillä, meloa tai patikoida, mutta me tyydyttiin paistattelemaan päivää.Rannalla oli veneitä, joista sai ostaa ruokaa.

Pitkähäntäveneitä

Paluumatkasta meinasi tulla vähän mutkikas, kun oltiin ostettu liput, mutta meidän kanssa samaan aikaan ei ollut muita lähdössä. Jouduttiin siis ensin odottelemaan varmaan reilu puoli tuntia ja toisen pariskunnan ilmestyttyä jonoon veneen kuljettaja tarjosi meille mahdollisuutta ostaa loput paikat, jolloin päästiin heti lähtemään. Valittiin odottelun sijaan tuplamaksu. Low seasonin iloja.


Railay on hankalan matkan takia vähemmän turistien suosiossa kuin esimerkiksi Ao Nang. Huonosti liikkuvien on ainakin mahdotonta suoriutua veneeseen kiipeämisestä. Mutta jos ongelmia jalkojen kanssa ei ole ja tuollapäin liikkuu, kannattaa ehdottomasti ainakin käydä retkellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti