maanantai 1. syyskuuta 2014

Ällöttävä, ällöttävä tuliainen

Viime aikoina on puhuttu paljon luteista ja niiden yleisyydestä täällä Suomessakin. Viimeksi tänään Hesarissa.

Paljon matkustavana oon kyllä tiedostanut sen, että hotelleissa voi asustella samassa huoneessa kutsumattomia vieraita, mutta tavallaan oon kyllä elänyt siinä mielessä pumpulissa, etten ole luteisiin tietääkseni koskaan törmännyt. Jos jonkinlaista vipeltäjää on kyllä huoneissa näkynyt, Aasiassa erityisesti, mutta todistettavasti niistä ei ole meille ollut ikinä mitään haittaa. 

Jokunen aika sitten luin jostain jutun, jossa kerrottiin kuinka kotoa luteita löytäneet usein piilottelevat ongelmaa ja kuvittelevat häätävänsä ne itse suurinpiirtein hyttysmyrkyn tasoisilla aineilla. Melkoisen edesvastuutonta ainakin näin kerrostaloasukkaan näkökulmasta, kun pikkuperkeleet löytävät tiensä naapuriinkin. Ja ongelma vaan pahenee.

Tää ludepohdinta on nyt meillekin taas ajankohtaista, kun ollaan lähdössä reilun kuukauden päästä New Yorkiin, jossa tunnetusti tämä ongelma rehottaa. Koskaan ei voi olla varma siitä, onko hotelli puhdas vai ei, mutta yritän kyllä ennen matkaa tutkia mahdollisimman tarkasti tuoreimmat arviot Tripadvisorista. Lisäksi käytän sellaista sivua kuin Bedbug registry, jonne ihmiset voivat raportoida kokemuksiaan hotelleista. Bedbug registryssä on tietoja Jenkkien ja Kanadan hotelleista (tai osoitteista) ja sinne jomman kumman syöttämällä saa nähdäkseen käyttäjien raportit. Ei kannata säikähtää vaikka raportteja olisin, ne voivat olla siis myös kertomuksia siitä, että mitään ongelmia ei ollut.

Kysyin tänään mieheltä, että onko meillä mitään varasuunnitelmaa sen varalle, että hotellista joskus löytyisi luteita. Ihmeteltiin vähän aikaa yhdessä ja todettiin että ei. Vaikka pitäisi. Saunaa meillä ei ole ja tavalliseen jääkaappipakastimeen ei paljon vaatteita mahdu. Talvella tosin laukut voisi työntää parvekkeelle, jos pakkasta olisi se yli 20 astetta, mutta harvoinpa on. Viimeisen vuoden aikana ei ainakaan ole kertaakaan ollut, kun ollaan tultu matkalta.

Onko teillä jotain varasuunnitelmia, jos tiedätte olleenne huoneessa, jossa on asunut luteita? Tai oletteko niihin koskaan törmänneet?

Ps. Raavin täällä itseäni. Ajatuksen voimalla näköjään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti