maanantai 25. elokuuta 2014

New Yorkin hotellin metsästystä

Kuten viime viikolla jo kerroin, me ostettiin lokakuulle lennot New Yorkiin. Koska lomaa ei enää kesän neljän viikon jälkeen ole, viikonlopun ja vapaapäivien yhdistelmällä onnistuttiin raapimaan kasaan neljän yön reissu. Lähdetään perjantaina ja tullaan takaisin keskiviikkona.

Nyt kun lennot on varattu, seuraava ongelma onkin hotelli. Kuten aina. Hyvän ja kohtuuhintaisen hotellin löytäminen on monesti ihan onnen kauppaa, mutta tässä vuosien varrella on kertynyt joitain tärppejä.

Mun luottoketju New Yorkissa on Applecore. Ketjuun kuuluu viisi hotellia, jotka on sijainniltaan hyviä, perussiistejä turistihotelleja Manhattanilla. Kaikissa näissä hotelleissa huoneissa on oma vessa ja suihku ja lisäksi hintaan kuuluu aamiainen (joka tosin on lähinnä kahvia, donitseja ja paahtoleipää).

Hotellihuoneet on ehkä vähän aikaa nähneitä, mutta vessat on siistejä, lakanat on puhtaita eikä mitään ötökkäongelmia ole ikinä ollut. Lisäksi suurin osa huoneista on ihan kivan kokoisia noin Manhattanin mittapuulla, pieniä toki, muttei niitä pahimpia koirankoppeja. Paitsi ne, missä on yksi queen size -sänky.Läheskään joka matkalla en ole Applecoreissa asunut, mutta yleensä sivuilta saa hyvän käsityksen ajanjakson hintatasosta. Varsinkin low seasonilla hinnat on edullisia, viime talvena muistaakseni noin 130 dollaria per yö. 

Applecoreista oon ollut useimmin (varmaan lähemmäs 10 kertaa) Nymassa, joka on suosikkini. La Quintassa ja Times Squaressa oon molemmissa ollut vissiin 3 kertaa. Muita en oo testannut, mutta varmaan nekin on ok.

Ollaan nyt tässä jokunen päivä katseltu hotelleja ja toistaiseksi näyttää aika haasteelliselta. Varattiin kuitenkin Nymasta jo huone, jos ei muuta keksitä. Hinta tosin oli enemmän kuin toivoin, vähän reipas parisataa per yö. Mut toistaiseksi vielä tutkitaan muitakin vaihtoehtoja, tää on vaan tällainen back up -suunnitelma.

Ärsyttävää on se, että vuosi sitten vuokrattiin asunto ekaa kertaa ja kun kaikki meni tosi hyvin, ajateltiin käyttää samaa vuokranantajaa tulevaisuudessakin. Mut valitettavasti tyyppiä ei enää löytynyt airbnb:sta ja kun mailasin naiselle suoraan, hän kertoi ettei enää vuokraa lyhytaikaisille kävijöille. Ja nyt kun ollaan näin lyhyt aika, ei ehkä jakseta etsiä uuttakaan, kun noiden vuokrahommien kanssa on aina vähän epävarmaa, eikä välttämättä kaikki menekään kuin elokuvissa.

Alkutekijöissä siis ollaan. Mutta eiköhän tähänkin joku ratkaisu taas löydy.


Kuva: applecorehotels.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti