maanantai 11. elokuuta 2014

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa

Kun perustin tämän blogin, halusin tehdä bannerin, jossa olisi kuvia kaikkein ihmeellisimmistä tai vaikuttavimmista tai jollain lailla legendaarisimmista paikoista, joissa olen käynyt. Ja sellaisen silloin (alkeellisilla taidoillani) teinkin.  Ja se on kyllä musta edelleen hieno.

Hauskaa oli huomata, että vieläkin täällä blogissa käyneet katsovat banneria tarkemmin, koska sain vähän aikaa sitten viestin, jossa pyydettiin nimeämään bannerissa näkyvät paikat. Osa kun on helposti tunnistettavia, mutta osa vähän hankalampia.

Joten tässä tulee, ylhältä alas ja vasemmalta oikealle:

Eiffelin torni, Pariisi
Duomo, Milano
Big Ben, Lontoo
Strokkur (geysir), Islanti
CN Tower, Toronto
Joogasali, Ubud, Bali


Niagaran putoukset, Buffalo
Colosseum, Rooma
Tegalalangin riisiterassit, Bali
Valkoinen talo, Washington
Casino, Atlantic City
Kiinan muuri, Peking


Brooklyn Bridge, NYC
Pietarin kirkko, Vatikaan
Eläintarha, Peking
National Cemetery, Arlington, Virginia
Yellow cabs, NYC
Miamin satama ja tie Miami Beachille


Verrazano-Narrows Bridge (btw Brooklyn & Staten island)
Vapauden patsas, NYC
Irene-hirmumyrskyn johdosta suljetun kaupan infokyltti, NYC
The Mall, Washington
Bourbon street, New Orleans
Hong Kong skyline


Mun suosikkimatkakohde on New York, jonne palaan uudestaan ja uudestaan. New Yorkin skyline on aina yhtä ihana, kun se kentältä tullessa alkaa pilkottaa taivaanrannassa. Sellainen kuva tästä bannerista kyl edelleen puuttuu!

Jos mietin vaikuttavimpia matkakokemuksiani niin tästä puuttuu myös Auschwitz, joka ehdottomasti on pysäyttävin paikka, jossa olen käynyt. Siitä on jo vuosia aikaa, ja kuvat sieltä taitaa olla paperiversioita, joten siitä syystä se jäi tästä pois.

Jos mietitään paikkoja, joissa en ole käynyt, mutta jotka ehdottomasti haluaisin nähdä, Egyptin pyramidit ovat ylitse muiden. Valitettavasti vaan alueen rauhattomuus ja poliittinen tilanne on toistaiseksi saanut meidät lykkäämään suunnitelmia.

Olisikin hauskaa kuulla teidän mieleenpainuvista matkakohteista. Mikä on ihmeellisin paikka, jossa olet käynyt? Minne haluat aina uudestaan?

4 kommenttia:

  1. Uskomattoman monessa paikassa oot kyllä kerinnyt käydä. New York on munkin mielestä ihan mahtava ja sinne haluaa aina uudestaan, mutta tossa on monta kohdetta jossa en ole käynyt. Tuli ihan matkakuumetta kun luin noi!!! Balista lukisin mielelläni lisääkin. Ooon miettinyt reissua sinne jo pitkän aikaa ja vinkkejä majoituksista yms. olisi kiva lukea. Floridassakin pitäisi ehtiä käymään jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Hauskaa, etten oo ainoa, joka haikailee New Yorkiin :-)

      Balista löytyy jotain vanhoja juttuja Bali-tunnisteen alta, mutta voin jossain vaiheeessa kirjoittaa siitä yleisemmin. Kiitos siis juttu-ideasta!

      Poista
  2. Mistä toi Miamin kuva jossa on satama on otettu??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on otettu risteilylaivan kannelta heti satamasta lähdön jälkeen :-)

      Poista