tiistai 1. heinäkuuta 2014

Mitä täällä sitten maksaa olla ja elää

Koska en ollut käynyt ennen Thaimaassa maan hintataso mietitytti jonkun verran ennen matkaa. Tiesin kyllä että täällä on meidän mittapuun mukaan edullista, mutta käytännön vinkkejä siitä, mikä on realistinen matkabudjetti, en oikein löytänyt. Tuntui siltä, että monet tulevat tänne joko seuramatkalla tai sit äärimmilleen venytetyllä budjetilla.

Meidän tilanne on jossain siinä välillä. Ollaan varattu kaikki itse, mutta ei nyt kovasti olla jaksettu rahaa miettiä. Tarkoitan tällä sitä, että ollaan asuttu siellä mikä on vaikuttanut kivalta, vaikka se ois maksanutkin vähän enemmän kuin seudun halvin vaihtoehto. Ja sama syömisessä ja muussakin.

Mut siis tässä vähän yhteenvetoa siitä, mitä ollaan mistäkin maksettu. Valuuttakurssi on osimoilleen niin, että tuhat paikallista rahaa on noin 24 euroa. Onnettomana päässälaskijana pyöristän sen: 20 ja vähän päälle.

Hotellit:
Halvimmillaan ihan ok hotelleja löytää netin varauspalveluista noin 15 eurolla per yö. Me ollaan maksettu 30-40 euroa / yö kummastakin hotellista, missä ollaan oltu. Molemmat on luokiteltu neljän tähden hotelleiksi ja molempiin on kuulunut aamiainen. Varaukset on tehty Agodan (joka on mun suosikkivarauspalvelu) ja hotels.comin kautta ja viimeinen jatko Lantalla otettiin suoraan hotellista.

Ruoka:
Me ollaan syöty vähän kaikenlaisissa paikoissa. Lasku on vaihdellut 200 bahtista (jotain nuudelihommelia kanalla tai lihalla ja kaksi pulloa vettä, joku 5 euroa siis) kai jonnekin 900 bahtiin (kalaravintola Saladanissa, jotain kalaa pääruuaksi ja sit jotain kevätkääryleitä alkupalaksi ja kaksi kaljaa, pari kymppiä). Keskihinta on varmaan jossain 600 bahtin nurkilla ja siihen hintaan ollaan kyllä syöty hyvin. Ruoka on ollut joka paikassa hyvää, eikä meillä oo ollut mitään mahaongelmiakaan.

Retket:
Me ollaan oltu vain 4 saaren retkellä Lantalta. Se oli kokopäiväretki, aamulla haettiin hotellista ja vissiin viiden aikaa oltiin takaisin. Retkeen sisältyi siis kuljetukset hotellilta satamaan, laivaretki, snorklausvälineet ja safka. Plus tuoreita hedelmiä pari kertaa ja vettä. Hinta oli 950 bahtia per henkilö eli about 20 euroa.

Hieronta
Täällä on hierontaa tarjolla joka kadunkulmassa ja ymmärrettävästi tasokin vaihtelee. Tunnin hieronnan hinta on melkein joka paikassa 300 bahtia. Valittavia vaihtoehtoja on useita, mut ainakin perinteistä thaimaalaista, öljyhierontaa ja jalkahierontaa saa tunnin tolla reilulla kuudella eurolla.

Ostokset
Me ei olla ostettu täältä vielä yhtään mitään, joten tähän en osaa vielä sanoa. Mut tarjonta meidän käymissä paikoissa on perus rantakohdesettiä eli paitoja, hattuja, pyyhkeitä ja avaimenperiä.

*******

Kuulumisia sen verran, että täällä on kaikki ok ja ollaan nyt monen mutkan jälkeen takaisin Ao Nangissa. Mulle kävi ärsyttävä homma, nimittäin puhelimen wifi meni jumiin eikä suostu yhdistymään verkkoon. En tiedä onko kokonaan rikki, oon nollannut verkkoasetukset ja tehnyt kaikki muutkin mieleen tulevat temput vailla menestystä. Onneksi miehen iPadilla pääsen kirjoittelemaan, mutta kuvat on mun kännykässä enkä toistaiseksi saa niitä sieltä ulos. Mutta laitan niitä tännekin jossain vaiheessa, viimeistään sit kun ollaan kotona. Omituista, viikon päästä ollaan nimittäin jo siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti