keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ravintola Ask

Kruununhaassa sijaitseva ravintola Ask valittiin viime syksynä Hesarin Nyt-liitteessä Helsingin parhaaksi. Mulla oli tuolloin pöytävaraus muutaman viikon päähän, mutta seuralaisen sairastuttua jouduin varauksen perumaan. Näin kävi vielä toisenkin kerran, mutta viime perjantaina pääsin vihdoin Askia testaamaan.


 

Luomuraaka-aineita ja biodynaamisia tuotteita suosiva Ask ehti tässä välissä saada Gastronomien seuralta Vuoden ravintola 2014 –tunnustuksen, joten odotin vierailua innolla. Varsinkin kun sijoitin Askin mielessäni vähän samaan kategoriaan kuin Chef & Sommelierin, joka on mielestäni ehkä Helsingin paras ravintola.

 


Ask oli tosi pieni, asiakaspaikkoja oli arviolta noin 20. Se on kuitenkin ilmeisen suosittu, koska varausta edeltävänä päivänä soitettiin ja varmistettiin, että olemme tulossa.



Ruokalista on raaka-aineiden saatavuuden takia usein vaihtuva, joten netistäkään ei päässyt etukäteen listaa tutkimaan. Valittavana on neljän tai kahdeksan ruokalajin (55 tai 85 euroa) illallinen ja me söimme 8. Lisäksi tuli muutama keittiön tervehdys, joten annoksia oli yhteensä toistakymmentä. Illalliseen kului kaikkineen aikaa nelisen tuntia, eli pitkän kaavan mukaan mentiin. Meille tämä sopi mainiosti, koska ehdittiin syömisen lomassa myös seurustelemaan.



Ruoka oli tosi hyvää ja palvelu mainiota, mutta loppujen lopuksi en sitten kuitenkaan ollut mitenkään järjettömän innostunut. En oikein edes tiedä miksi. Ehkä sit kuitenkaan ruoka ei tarjonnut mitään mielettömiä elämyksiä tai tunnetta, että erityisesti haluaisin tulla uudestaan. Tai sitten odotin vaan liikaa, kun olin niin pitkään halunnut ravintolaan tulla.


Kaikkineen kuitenkin ilta oli onnistunut ja oli oikein kivaa, joten suosittelen kyllä testaamaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti