keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Pesukonekatastrofi

Mulla oli suuria suunnitelmia eilisillalle. Vapaailta, monta tuntia aikaa järjestellä tavaroita paikoilleen, purkaa vikat kamat, pestä pyykkiä ja kirjoittaa blogia. Ehkä katsoa silityksen ratoksi loman aikaisia ohjelmatallennuksia, mutta mennä aikaisin nukkumaan, kun univelkaa oli kuitenkin jonkun verran koko yön valvotun lennon jäljiltä.


Päädyin kuitenkin lähtemään joogaan, koska ajattelin, et se tekisi varmaan tosi hyvää pitkien lentojen jälkeen. Ja tekikin, mutta sen jälkeen vasta alkoikin taistelu. Olin kotona vasta ysin jälkeen ja laitoin yhden koneellisen pyörimään samalla kun juorusin hyvän ystävän kanssa puhelimessa.


Kun kone valmistui, huomasin, että jostain syystä pyykit oli huuhtoutuneet huonosti ja mustissa vaatteissa näkyi pesuaineen jämiä. Niinpä laitoin pyykit vielä ylimääräiselle huuhtelulle. Koska puuhailin samaan aikaan muuta, huomasin vasta ehkä tunnin jälkeen, että huuhteluohjelma junnasi paikoillaan. Meidän koneessa ylimääräisen huuhtelun jälkeen pitäisi tulla automaattisesti linkous, mutta kone oli edelleen puolillaan vettä, ja siellä pyykit lilluivat veden seassa. Äh.


Hermot oli jo tässä vaiheessa suhteellisen loppu, kun kello läheni yhtätoista ja oikeasti olisin halunnut olla jo unten mailla. En kuitenkaan ollut vielä valmis luovuttamaan, vaan naapurien iloksi yritin vielä linkousohjelmaa. Ei toiminut. Töpseli irti, hetken odotus ja uusi yritys. Ei. Edelleen kone junnasi huuhtelulla. Tätä samaa kun jatkaa muutamaan kertaan niin voin kertoa, että tunnelma ei varsinaisesti ollut katossa. Niinpä siinä puolenyön aikaan luovutin, päästin vedet vikan kerran pois koneen alaosassa olevan hätäpoistosysteemin kautta ja väänsin sukkia ja paitoja käsivoimin mahdollisimman kuiviksi. Onneksi sentään mies tajusi pysyä pois jaloista, kun kiukkua puhisten ripustin puolimärkiä pyykkejä narulle. Nyt jo naurattaa, mutta yöllä ei naurattanut yhtään.


En sitten tiedä, mikä koneeseen tuli. Tänään testasin pikapesuohjelmaa yhdellä mekolla ja se vaikuttaisi toimivan taas normaalisti. Voihan se olla, että kone vaan jotenkin sekosi ja vuorokauden lepo jotenkin nollasi tilanteen, mutta en nyt vielä ihan siihenkään jaksa luottaa. Saas nähdä joutuuko tässä pesukoneostoksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti